Organik Gübre

23.10.2017 - Pazartesi 22:44

Gübreler bitki gelişimine yardımcı olan maddelerdir. Bu maddeler belirli aralıklar ile besin yönünden gereksinimi olan topraklara verilir ve bitkiler de toprak yolu ile gübre içindeki besin maddelerini alarak gelişimlerini tamamlar. Üretimde zirai/suni gübre kullanılması hem bitkide zararlı maddelerin birikerek bizlere zarar vermesine, hem de toprakta kalarak toprağın gittikçe ölmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle organik tarım için, organik gübre kullanılması önem arz etmektedir.

Organik gübreler arasında yer alan ve Kaliforniya solucanı tarafından üretilen Solucan Gübresi de ülkemizde ileri gelen organik gübreler arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz sene içerisinde Diyarbakırlı Çiftçiler tarafından Sıvı Solucan Gübresi, yarasa gübresi ve güvercin gübresi ekim alanlarında denenmiş ve Solucan Gübresi kullanılan ekim alanından elde edilen 49,5 Kg Diyarbakır Karpuzu ile Solucan Gübresi en iyi sonuç alınan doğal gübre olma özelliğini ispat etmiştir. Ülkemizde doğal gübre olarak kalitesini de ispat etmiş olan Solucan Gübresi firmamız güvencesi altında siz çiftçiler için üretilmektedir.

 

Solucan Gübresi Nedir?

 

Solucan gübresi,Kaliforniya Solucanı tarafından yenilen atıkların, solucan sindirim sisteminden geçirilerek dışkılanması suretiyle elde edilen gübreye verilen isimdir. Solucan Gübresi Kırmızı Kaliforniya Solucanının, solucan üretim tesislerinde solucan maması ile beslenmesi sonucu elde edilir. Solucan maması, solucanın yiyebileceği atık maddelerden oluşmakla birlikte büyükbaş hayvan gübresi solucanın temel besin maddesidir. Bu gübre içerisine yeşil ve kahverengi maddeler de karıştırılarak fermentasyon sürecine bırakılır ve mama hazırlanır. Yeşil maddeler lahana, marul, salatalık, kavun karpuz gibi atıklardan, kahverengi maddeler ise saman, talaş, karton kırpığı, çay posası gibi maddelerden oluşmaktadır. Ortalama bir ay gibi bir süre sonunda hazır olan mama belirli periyotlarla solucanlara verilerek gübre üretmeleri sağlanır. Solucanlar bu mamayı yedikleri ve yaşadıkları ortamı sevdikleri sürece Solucan Gübresi üretir ve kokonlama (yumurtalama) yaparak sürekli çoğalırlar. Çoğaldıkça da daha fazla solucan gübresi üretimi gerçekleşir. Solucanların içinde bulundukları kap tamamen dolduğunda solucanlar bu ortamdan çekilerek hasat yapılır. Hasat yapılan Solucan Gübresi kurutulur, elenir, kalite testi yapılır ve paketlenerek sizlere ulaştırılır. Hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için saha satış ekiplerimize ya da direkt olarak merkez ofisimize telefon ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

http://www.starsolucan.com/

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.