Çoklu zeka testi kuramı ve hakkında bilinmeyenler
6 Aylık Bebeklerde Bebek Gelişimi Nasıl Olmalıdır?
06.05.2017 - Cumartesi 16:29Bebeklerin her gelişimi ilerleyerek devam etmelidir. Doktorlar bebek gelişimi konusunda bebeğin büyüme takvimini takip ederken her zaman yeni doğan, 6 aylık ve 1 yaşında takipler yapmaktadır. 6 aylık bir bebekte gelişim doğum kilosunu hemen hemen ikiye katlamalıdır. Bazı bebeklerde sağlıklı bir görüntü oluştuğu halde kilo alımı olmuyorsa o zaman bebek kilo almaya zorlanmamalıdır.
6 aylık bebek artık kendiliğinden çok iyi hareket etmeye başlamış ve ellerini ve kollarını tam olarak kullanmaya başlamış bir bebektir. Buna göre bebeğin elbiseleri rahat ve pamuklu bebek elbiselerinden seçilmeli ve bebeğin rahat hareket edebilmesi için bebek büyük bir alanda çoğunlukla emekleme pozisyonunda yüz üstü serbest bırakılmalıdır.
Ebeveynlerin yaptıkları bebek bakımı dahilinde bebeğin beslenmesine, bebek uyku düzenine, banyosuna ve bebek için seçilecek oyuncaklar tekrardan gözden geçirilmeli daha küçük aylarda kullanılan bebek malzemeleri artık kaldırılmalıdır. Bebeğin diş çıkarmaya başlama aşaması da olabilecek bu aylar dahilinde bebekte ateş ve bebeğin enfeksiyon belirtileri göstermesi muhtemeldir.
Bebek Gelişimi Daha İyi Olması İçin
Bebeklerin hareketlenmeye başladıkları bir dönem olan 6 aylık bebek değişim ve gelişim gösteren bebeklerin daha çok dışa vurum hareketler yapmasına sebep olmaktadır. Bebekler 6 aydan sonra daha fazla gelişim ve başka kişilerin yaptığı hareketlere karşı duyarlı olur. Bebeğin gelişimi ve bakımı için neler yapmalıdır?
- Bebeğin bakımını yapan kişinin elleri sürekli temiz olmalıdır.
- Bebek gelişimi dengeli olması için bebeğin yiyebileceği gıdalar hangi ayda yedirilecekse bebeğe mama takvimi uygulaması yapılmalıdır.
- Zeka gelişimi için bebek için yararlı oyuncaklar seçilmelidir.
- Bebeğin altı temiz pamuk veya doğal alt temizleme bezleri ile temizlenmelidir.
- Bebeğe bakan kişi bebekte oluşan ateşin neden oluştuğu hakkında eğer bilgi sahibi değil ise o zaman bebeği mutlaka uzman bir doktora götürmelidir.
- Bebeklerin doğduklarından itibaren hastalıklara karşı aşılanması mecburidir. Anne ve babalar iyi bir bebek bakımı için olmazsa olmaz olan bebek aşılarını bir uzman çocuk doktoruna takip ettirmeli ve tam gününde yaptırmalıdırlar.