Omuz Yırtığı

29.11.2018 - Perşembe 20:22

Omuz eklemleri hayatımızı sürdürmemiz için vücudumuzun önemli yapı taşlarındandır. Omuz yırtığı iki farklı şekilde oluşabilir.

Akut yaralanma: En sık görülen omuz yırtılmalarından bir tanesidir. El üzerine düşme, ağır cisim kaldırma ya da çekmeye çalışırken kasların normalden daha fazla kasılması sonucu akut yaralanma yaşanabilir.

Kronik Yaralanma: Orta ve ileri yaş grubunda en çok görülen omuz yırtılma türüdür. Zamanla omzun içinde ki tendon’un aşınması sonucu tendonun ön kısmının yarısında yırtık oluşur. Bu yırtılmanın sonucunda gerekli tedavi uygulanmasa tam yırtığa dönüşür ve gittikçe kötü bir süreç izler. Ağrı git gide artar kişiler bu durumdan şüpheleniyorsa kısa bir süre içinde ilgili bölümden randevu almalıdır.

Omuz Artroskopisi Nedir?

Omuz Artroskopisi en sağlıklı teşhis yöntemlerinden bir tanesidir. Fiberoptik cihazlar yardımıyla eklemlerin içleri görüntülenerek muayene işlemi gerçekleştirilir bu sayede tam olarak teşhis, tanı ve tedavi süreci başlar. Artroskopi yöntemi en çok omuz, diz, ayak bileği, kalça, el bileğinde çıkan sorunlarda kullanılır. Bu zamana kadar omuz çıkığı hastalık teşhis ve tedavi sürecinde aktif bir şekilde rol oynayan bu yöntem sayesinde pek çok hasta kısa bir süre içinde gündelik yaşamına dönmüştür. Bu yöntem ile gerçekleştirilen tedavilerde kişiler ertesi gün taburcu olabilir fakat tam olarak aktif bir şekilde eklem kullanımına minimum 4 maksimum 8 hafta içinde dönmelidirler. Kişiler aktif bir şekilde spor yapıyorsa bu süreç uzayabilir.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.