Estetik Diş Dolguları

18.01.2019 - Cuma 06:46

Elbette güzel bir gülüşe sahip olmayı istemeniz en doğal hakkınız. Bu gülüşü elde edebileceğiniz en etkili yöntemlerden biri de estetik dolgular olacaktır. İnsanlar kendilerine bakım yaptırmaya ve daha bakımlı olmaya devam ettiklerinde dişlere de gerekli önemler verilmeye başlanmıştır. Eskiden sadece yapılan diş çekimlerinden dolayı ya da diş çürüklerinden dolayı ziyaret edilen hekimler artık estetik güzellik kavramlarının elde edilmesi için de ziyaret edilmeye başlandı. Bu sebeple diş hekimleri de yeni yöntemler ve yeni malzemeler ile bunları sağlayabilecek duruma geldiler. Özellikle estetik dolgu hem arka dişlerde hem de ön dişlerde etkisini başarı ile göstermektedir. Daha öncelerde kullanılan siyah amalgam dolgular artık yerini yeni yöntemlere bırakmıştır.

Diş hekimlerinin yaptığı dolgular hem daha parlak hem de daha pırıltı sonuçları ortaya çıkarmak için kullanılıyor. Artık hem arka dişler hem de ön dişlerde dolgular rahatlıkla yapılabiliyor ve bunlar dişin kendi renginde yapılarak estetik başarılar elde ediliyor. Artık günümüzde eski yöntemler neredeyse terk edilmiş ve artık diş rengi ile uyumlu olan porselen dolgu ve kompozit dolgu uygulamaları ön plana çıkmaya başlamıştır.

Kompozit dolgular nasıl yapılıyor?

Kompozit dolgular ön ve arka dişlere uygulama yapılarak kullanılabiliyor. Öncelikle var olan çürükler temizleniyor ve sonrasında ise bizotaj uygulaması yapılıyor. Sonrasında ise diş ile kompozit dolguyu bağlamak için bonding uygulaması devreye giriyor olacaktır. Tüm bunlara ışın veriliyor ve sertleşme elde ediliyor. Bu uygulama tüm çürük dişler için uygulanıyor. Sonrasında ise yükseklik kontrolü yapılıyor ve cilalanma işlemi yapılıyor. Bu yapılan işlemler amalgam dolguların yapımından daha uzun sürmektedir.

Porselen dolgu nedir?

Porselen dolgular ise ışınlı dolgular ve amalgam dolguların var olan eksikliklerini tamamlamak için yapılmış dolgu işlemleridir. Işın ile yapılan dolgu uygulamalarında az da olsa büzülmeler meydana gelebiliyor ama porselen dolgularda böyle durumlar oluşmuyor. Ağız ölçüsü laboratuvarda hazırlanıyor ve bu sebeple büzülme ya da uymama gibi sorunlar ortadan kaldırılmış oluyor. Porselen olguların yapıştırılma işleminde ise özel olarak kullanılan adhesive sistemi uygulanmaktadır.

Kaynakhttp://www.adaklinik.com

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.