Hosting Nedir?

31.03.2019 - Pazar 21:31

Web sitesi ya da diğer yazılımlar internet ortamına Hosting sayesinde yayılmaktadır. Sadece sunucu olarak değerlendirilmezler. Sitenin bakımının, yedekleme işlemlerinin ve karşı saldırı kimi durumlara karşı koruma senaryolarının gerçekleştirildiği ortamlardır.
Piyasa koşullarında ve yerel fırsatlar içerisinde ok sayıda ücretli ya da ücretsiz hosting sahibi kolayca olunabilmektedir.

Profesyonel amaçlı olarak oluşturulmak istenen Web sitesi kurulumu için belirli bir ücret karşılığında gelişmiş ekonomik hosting seçeneklerinden yararlanılabilir.
Web sitesi kurulmadan evvel alan adı olan domainlerden yer alınması gereklidir. Alan adının alınmasının ardından hosting alınmasına sıra gelecektir. Disk alanı ya da web sitesi verilerinin çalışabileceği bir alanı da ifade eden hosting, veriler açısından sanal bir şekilde tesis edilmiş olan saklama ya da konaklama alanı olarak görülebilir.

Çeşitli tarayıcılardan ya da arama motorlarından görüntülenebilmek için öncelikle alan adı yani domain ile belirli bir alana yani hostinge sahip olunmalıdır. Web sitesinin kurulum aşamalarında sorunsuz bir şekilde çalışması ve bireysel ile kurumsal hizmetlerin sağlanabilmesi için öncelikle hosting alanı sahip olunmalıdır.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.