Bayram Namazı Saati

21.04.2019 - Pazar 20:23

On bir ayın sultanı Ramazan bayramı ne zaman? 2019 Ramazan bayramı namaz saati kaçta? 2019 yılında merak edilen tüm bayramlar ve bayram namazı saati iftarsaati.org’da…

4 Haziran Salı günü Ramazan bayramının ilk günü. 6 Haziran Perşembe ise bayramın son günüdür. Bayram sabahı cemaatle birlikte kılınan bayram namazı 2019 yılında illere göre değişiklik gösteriyor. Mazeretleri nedeniyle ilk gün bayram namazına gidemeyen kişiler ikinci ve üçüncü gün de bayram namazını kılabilirler.

Ramazan ayı boyunca oruç tutan Müslümanlar, bir ay süresince Allah’ın emirlerini yerine getirip oruç tutarlar. Ramazan’ın sonuna yaklaşıldığında ise bayram geleneklerine göre ikramlık hazırlarlar. Çocuklara yeni giysiler alınır, şeker, kolonya vb. şeyler alınarak gelenlere ikram edilir. Bayramın birinci günü sabah ezanı ile kalkan Müslümanlar camiye giderek bayram namazı kılar ve cemaat ile bayramlaşır. Evlerde küçükler büyüklerin ellerini öper ve ziyaretler başlar.

Bayramların olmazsa olmaz ibadeti bayram namazlarıdır. Bayram namazı saati bu nedenle oldukça önemlidir. Sabah erken saatte kılınan namaza mutlaka kalkılmalı ve bu namazın sevabı alınmalıdır. Siz de bayram namazı saatlerinin ve Ramazan boyunca yayınlanan iftar vakti saatlerini öğrenmek için önerdiğimiz siteyi takip edebilirsiniz. Önemli günlerin tarih ve saatleri dışında site içerisinde ki yemek tarifleri, dini bilgiler ve sağlık önerileri de sizlere harika bilgiler aktarmaktadır.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.