Konveyör Bant

30.04.2020 - Perşembe 21:48

Konveyör Bant

Konveyör Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Konveyör kelimesi her ne kadar kulağa farklı bir kelime gibi gelse de aslında hepimizin oldukça yakından tanıdığı bir araçtır. Taşıma bandı olarak da adlandırılan bu araç çeşitli kullanım alanlarında karşımıza çıkmaktadır.

 Konveyör kelimesinin tanımı birtakım yüklerin taşınmasında kullanılan araç olarak yapılmaktadır. Genellikle fabrika gibi alanlarda ham madde taşımacılığı için kullanılan sistem aslında birçok çeşide sahip olsa da çoğu insanın aklına konveyör bant sistemi gelmektedir.

 Konveyör Çeşitleri Nelerdir?

 Kullanım alanına ve şekline göre değişiklik gösteren birçok konveyör çeşidi bulunmaktadır. Bunların arasından en çok kullanılanları sizler için sıraladık.

 Zincirli Konveyör: Genel olarak ağır olan yükleri taşımakta kullanılmaktadır. Otomotiv, beyaz eşya ya da mobilya gibi sektörlerde sıklıkla kullanılmaktadır.

 Rulolu Konveyör: Genellikle silindir şeklinde ya da köşeli mallın taşımında kullanılan bir konveyör bant sistemidir.

 Bant Konveyör: Konveyör denince insanların atlına gelen konveyör bantlı konveyör olarak tanımlanır. Ambalajlı malzeme taşımadan dökme malzeme taşımasına kadar birçok işlemi gerçekleştirebiliyor olmasıyla en yaygın kullanıma sahip olan konveyör sistemidir.

 Bakla Zincirli Konveyör: Inox malzemesi içeren bakla zincirli konveyörler, bu özellikleri sayesinde diğer çeşitlerdeki konveyörlerin önüne geçmektedirler.

 Slat Konveyör: Bu konveyör sisteminde bulunan paletler yardımı ile ürün taşıma işlemleri gerçekleştirilmektedir.

 Flex Konveyör: Bu konveyör çeşidi kolay enerji tüketimi, esnek yapısı ve hafif olması ile tercih edilen bir çeşit olmaktadır. Gıda, otomotiv ve ilaç gibi birçok sektörde kullanılmaktadır.

 Teleskobik Konveyör: Boşaltma ve yükleme işlemleri için kullanılan bu ürün, sağladığı faydalar ile dikkat çekmektedir.

 Konveyörün Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 Konveyör birçok avantaj sağlıyor olsa da bunların başında büyük çapta mal iletiyor olması geliyor. Aynı zamanda mal iletim işlemi sırasında malın korumasını gerçekleştirmektedir. Üstelik ihtiyaç duyduğu enerjinin oldukça düşük olması da tercih edilebilir bir hale gelmesini sağlamaktadır.

http://agtkonveyor.com/zincirli-konveyor

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.