SEKRETER İŞ İLANLARI

28.06.2017 - Çarşamba 12:18

Günümüzde işsizlik sorunu geçmiş yıllara oranla daha üst seviyelerde seyrederken, bu durumun iş arama sürecinde bulunan kişilerde de bir yığılmaya neden olduğu görülüyor. İş arama oldukça meşakkatli ve zaman alan bir süreç olduğu için sabır gerektirirken, doğru işe doğru şekilde başvurulduğu zaman bu süreç daha kısa sürmektedir.

Doğru iş doğru özgeçmiş uyumuna dikkat

Uzmanlara göre, kişiyi en iyi, en açık ve en gerçekçi şekilde yansıtan bir özgeçmiş, kişiye en uygun işi bulmasındaki en büyük destekçisi. Eksik doldurulan, yanlış bilgiler içeren özgeçmişlerin diğer adaylar arasında fark edilmediğine dikkat çeken uzmanlar, doğru işi bulmada diğer önemli kıstasın ise kişiye en uygun pozisyona yapılacak başvuru olduğunun altını çiziyor. Yine bugün özelinde baktığımızda iş arama sitelerinde en fazla sekreter iş ilanları aramalarının ve iş başvurularının yapıldığı göze çarparken,  firmaların aday kriterlerinde de daha fazla donanıma önem verdiği belirtildi. Ayrıca, sekreterlik pozisyonunun artık asistanlık, ön muhasebe ve yönetici yardımcılığı gibi vasıflarla entegre edildiği de bir gerçek olarak karşımızda duruyor. İŞKUR onaylı İsbul.net üzerinden iş bulmanın oldukça kolay olduğunu ifade eden İsbul.net yetkililerine göre ise eksiksiz doldurulan ve sıkça güncellenen özgeçmişlerin iş bulmada adayları bir adım öne taşıdığının da altını çizdi.

Sekreterlik gözde meslek

Birçok kişi için ise sekreterlik geçmişte olduğu gibi günümüzde de en gözde mesleklerden biri olma özelliğini koruyor. İsbul.net verilerinden elde edilen bilgilere göre, sekreter iş ilanları içerisinde en fazla aranılan niteliğin iletişim kabiliyeti olduğu ortaya çıkıyor. Kurum ve firmalar için bünyelerinde sekreter pozisyonunda çalışacak olan kişilerde, güçlü iletişim kabiliyeti, yabancı dil bilme, güler yüzlülük, mesleki tecrübe, ön muhasebe bilgisi, sorumluluk alabilme, müşteri odaklı çalışma anlayışı, dikkatli ve kavrama yeteneği yüksek gibi özellikler ise olmazsa olmaz olarak görülüyor. Bu durum da sekreterlik mesleğinin ne derece donanım gerektirdiğini de gözler önüne seriyor. İsbul.Net iş arama sitesi sekreter iş ilanları sayfasında yer alan yüzlerce iş fırsatı ile bu donanım ve vasıflara sahip yüz binlerce adaya mesleki kariyer fırsatı sunuyor.

Kaynak: https://www.isbul.net

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.