Girişimcilik ve Girişimci Nedir?

09.06.2019 - Pazar 22:33

Girişimcilik, etrafına hızlı bir bakış açısıyla, gözlemcilik yetenekleri üst düzey bir şekilde bakmak ve burada bulunan fırsatları olabildiğince hızlı ve etkili bir şekilde değerlendirmektir. Günümüzde firmalar inovasyon ve girişimcilik konusunda eksiklikler yaşadığından dolayı rekabet ortamına giremiyorlar ve bunun sonucunda da başarısız oluyorlar. Bu durumun önüne geçmek amacıyla adımlar atılmalı ve girişimcilik ruhunu canlandırmak amaçlı çalışmalar yapılmalıdır.

Girişimci bir insan hızlı düşünebilmelidir. Çevresinde gördüklerini hızlı bir şekilde analiz etmeli ve doğru sonuca varmalıdır. Aynı zamanda iyi bir değerlendirme ve çözüm uzmanı olmalıdır. İnovasyon ve girişimcilik konusunda girişimcilerin yeri büyüktür. Bu tarz insanların fark edilebilmesi ve kendilerini geliştirmeleri konusunda desteklenmeleri gerekmektedir. Girişimci insanların iletişim gücü yüksek olmalı ve özellikle insan kaynaklarını iyi bir şekilde yönetebilen özellikte olması gerekmektedir.

Girişimci yönü kuvvetli olan bir insanın kuvvetli ve iradeli olması önemlidir. Çok yönlü düşünce yeteneğine sahip olabilmeli ve olaylara farklı yönlerden her zaman bakabilmelidir. Girişimcilerin kendine güvenmesi ve bir işi yapabileceğine inanması gerekir. Zira özgüven inovasyon ve girişimcilik konusunda oldukça önemlidir. Kendine güveni olmayan bir girişimcinin diğer özellikleri taşısa dahi başarılı olabileceği söylenemez. Kesinlikle bir aşamada sıkıntı yaşayacaktır ve başarısızlığın acı yüzüyle karşılaşacaktır. Girişimcilik özelliği taşıyan insanların bu özelliklerini sürekli olarak geliştirmesi ve değerlendirmesi gerekir. Başarısızlıklar konusunda yılmamaları ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerekir.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.