Çatı Malzemeleri Ne İçin Kullanılır?

24.12.2018 - Pazartesi 19:02

 

Yapılarda çatı kısımları oldukça önemli bir yer tutar. Çatılar birtakım malzemelerin eklenmesi ile daha kullanışlı hale getirilebilir. Çatı için birçok farklı malzeme kullanımı ile ısı yalıtımı yapılmaktadır. Bu malzemeler aynı zamanda ses yalıtımı yapabilir. Çatılarda kullanımı ile daha kullanışlı çatılar oluşur. Çatı malzemeleri kapsamında bulunan ürünler aynı zamanda dayanıklı olması ve sahip olduğu direnç ile rahatlık sağlar. Çatılarda kullanılan malzemelerde temel amaç yalıtım yapmaktır. Bu yalıtım ile ses ve ısı anlamında büyük faydalar sağlanabilir. Dayanıklı yapıya sahip olan bu malzemeler uzun süre kullanılabilir. Çatı kısmını daha kullanışlı ve daha güvenli bir yer haline getirmek için mutlaka birtakım malzemelerin kullanılması gerekir.

Çatı Malzemeleri Olarak Hangi Ürünler Kullanılır?

Çatılarda hem işlevsel açıdan hem de görünüş bakımından fayda  sağlamak için kullanılan malzemeler bulunur. En fazla kullanılan malzeme çeşitleri panellerdir. Panel modelleri hem ısı ve ses yalıtımı yapar hem de dayanıklı yapısıyla sert hava koşullarına karşı direnç gösterir. Paneller, çatı malzemeleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden kullanımı çoğu yerde yapılır. Gerek sağladığı faydalar ile gerekse dekoratif özellikleri ile kullanılan bu malzemeler, çatının daha kullanışlı bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca çatı için kullanılan malzemeler uygun fiyatlar ile kullanılabildiğinden hemen hemen her yerde kullanımı görülür. Çatıların kaplanması için kullanılan bu malzemeler çok faydalı ürünlerdir.

Çatı Malzemeleri Olarak Ne Gibi Ürünler Kullanılır?

Çatı için kullanılan malzemeler genellikle kaplama panelleridir. Bu paneller sağladığı yalıtım işlemi ile çatılar için çok faydalı olmaktadır. Aynı zamanda iyi bir görünüme sahip modeller ile dekoratif amaçlı kullanım da yapılmaktadır. Çatı malzemeleri olarak sandviç panel, galvaniz sac, shingle, osb levha, trapez sac, eternit oluklu levha, boyalı profil ve daha birçok ürün kullanılır. Bu ürünler ile çatılarda yalıtım işlemi yapılır. Sert hava koşullarına karşı koruma sağlanır. Dayanıklı yapıya sahip olan bu ürünler uzun kullanım ömrüne de sahiptir. Çatı ile ilgili her türlü malzeme ihtiyacı için  www.kucukdeveci.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Site içerisinde çatı işleri kapsamında her malzeme bulunabilmektedir.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.