Çocuk & Bayan Atkı Modelleri

30.01.2018 - Salı 11:49

Boynumuza saracağımız sıcacık, yumuşacık atkılarla soğuk kış aylarında üşümek imkânsızdır.  Atkılar boynumuzdan içeri soğuk havanın girmesini önlediği gibi ağız, burun ve kulaklarımızı da soğuklardan korumaktadır. Bu nedenle kış ayları yaklaşırken dolaplardan atkılar ve bereler de çıkarılır, kış hazırlıkları başlar. Tabi insanlar giyim alanında kullandıkları her ürünün işlevsel özelliği yanında görsel özelliklerinin de olmasını ister. Atkı kullanımında da soğuktan koruma özelliği yanında kıyafetlere katacağı şıklık da göz önüne alınır. Atkı modelleri de erkek, kadın ve çocuk giyim tarzlarıyla bütünlük oluşturacak şekilde tasarlanır. Klasik, spor, etnik gibi her türlü giyim tarzına uygun yüzlerce atkı modeli tasarlanmaktadır. Yeni teknolojik imkânlara sahip atkı üreticileri de artık çok daha kaliteli ve kullanışlı atkılar üretmektedir.

Atkı özellikle bayanların vazgeçemediği kışlık aksesuardır. Soğuktan korunurken rengârenk atkılarla tarzlarına farklılık katarlar. Bayan atkı modelleri zengin çeşitliliğe sahiptir. Düz renkli, desenli, motifli, püsküllü, kareli, çizgili işlemeli ve daha yüzlerce bayan atkı modelleri vardır. Atkılarda yün, yünlü kumaşlar, akrilik, triko, polar gibi malzemeler kullanılır. Kaliteli atkıların renkleri solmaz, kumaşları sarkmaz ve deforme olmaz. Yıkama önerilerine de uyulduğu takdirde yıllarca kullanılabilir. Ama atkı modası da sık sık değişir ve özellikle bayanlar her yıl modaya uygun yeni atkılar almak ister. Atkılarda geniş bir fiyat yelpazesi vardır ve her bütçeye uygundur. Küçük bir harcamayla bir atkı alınır ama bir atkıyla kıyafetlerde yepyeni bir tarz yaratılır.

Atkı özellikle çocukların mutlaka kullanması gereken kışlık bir üründür. Çocuklar soğuklardan daha kolay etkilenir ve boyun bölgesinden, ağız ve burundan giren soğuk hava çocukların üşütmeden kaynaklı hastalıklara yakalanmasına neden olur. Özellikle sabah ve akşam okul çıkış saatlerinde atkı takmak çocukları bu risklerden korur. Çocuk atkı modelleri kız ve erkek çocukları için farklı tasarlanır. Sevimli hayvan figürleri, çizgi film kahramanları atkılara basılarak çocukların severek takması sağlanır. Çocuk atkılarında zengin renk çeşitliliği de vardır. Cıvıl cıvıl renkli atkılar çocuklara çok da yakışır. Atkı aynı zamanda hem kadın ve erkekler için hem de çocuklar için iyi bir hediye seçeneğidir. Kış aylarındaki doğum günlerinde çocuklara en çok alınan hediyelerden biri de atkı olmaktadır.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.