Kampüste Dijital Sanat Akbank Sanat ana sponsorluğunda üniversitelerde öğrencilerle buluşuyor

04.04.2022 - Pazartesi 09:09

Akbank Sanat ana sponsorluğunda, BASE ve 42 İstanbul iş birliğiyle hayata geçen ve bu sene LG OLED, Monster Notebook, Sonorous ve AXA Sigorta’nın destekleriyle ikincisi düzenlenen “Kampüste Dijital Sanat” projesi, 4 - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi kampüslerini geziyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinden dijital sanatçıların çalışmalarını kampüslere taşıyacak proje, sergi ve zengin yan etkinlikleriyle üniversite öğrencilerine ilham kaynağı olmayı planlıyor. Sergiye katılan sanatçılar; Can Büyükberber, Cezar Mocan, ha:ar, Harshit Agrawal, Jérémie Bellot, Max Seeger, Oddviz, Osman Koç ve Quayola dijital sanatın farklı ifade biçimlerine olanak tanıyan geniş yelpazesini izleyicileriyle paylaşıyorlar.

Sergide eserleri dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinde, festivallerde ve müzelerde sergilenmiş ve önemli koleksiyonlara girmiş AI (yapay zekâ) sanatçısı ve insan bilgisayar etkileşimi (HCI) araştırmacısı Harshit Agrawal, sergide yer alan eseri “Arcadia Inc.” ile 2021 Lumen Prize in Art and Technology ödülünü kazanan Cezar Mocan, Strasbourg'daki Makerspace “Ateliers Eclairés”in kurucusu, “Château de Beaugency, Digital Art Center” projesinin kurucu ortağı, Fransa’nın önemli sanatçılarından Jérémie Bellot, Golden Nica Ars Electronica ödüllü sanatçı Quayola da yer alıyor. Çalışmalarına Würzburg Tasarım Fakültesinde devam eden Max Seeger ise aralarında Lumen, ED Awards ve Sci-On! gibi pek çok festival ve yarışmadan ödülle geri dönen “Everything is Growing Everything is Math” ile yer alıyor, işleri dünyada Ultramarin, Enlighten Festival ve Miami Art week gibi sanat organizasyonlarında sergilenen Can Büyükberber, Londra merkezli JD Malat Galeri’de sergilenen, eserleri aralarında Venedik’te GAD Giudecca Art District, Milano’da Scalo Lambrate’de sergilenen sanatçı ikilisi ha:ar’ın “Impossible Sculptures No. 28” adlı eseri, Çağrı Taşkın, Erdal İnci ve Serkan Kaptan tarafından kurulmuş İstanbul merkezli bir kolektif olan Oddviz ise Kreuzberg Shedding adlı eseri sergileniyor.

Sergi kapsamında ayrıca Ars Electronica Animasyon Festivali de yer alıyor. Açık çağrı ile seçilen 19 yaş altı animasyon yapımcılarının eserlerinin yer aldığı programda, çok farklı yaş gruplarından çocuk ve gençlerin filmlerini izleme şansı elde ediyor olacağız.

Sergiye geniş bir konuşma ve atölye programı eşlik ediyor. Teknoloji sanat buluşmasında katılımcıları, dijitalin bugünü ve geleceği konusunda düşünmeye ve tartışmaya davet eden proje, yapay zeka, data, animasyon, blockchain, sosyal medya gibi yaşadığımız çağı doğrudan veya dolaylı etkileyen gündemi sanat yoluyla aktarmayı hedefliyor. “Kampüste Dijital Sanat” kapsamında 42 İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nde sergiler, paneller, workshop, konuşmalar ve video gösterimleri gerçekleşiyor.

Proje kapsamında ayrıca Akbank Sanat Dans Atölyesi tarafından hayata geçirilen “Dans Hep Var” performansları, Boğaziçi Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi kampüslerinde çağdaş dans ve sergiyi bir araya getirecek. Video performanslar Akbank Sanat YouTube Kanalı aracılığıyla yayınlanacak.

Kampüste Dijital Sanat, 4 - 9 Nisan 2022 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Albert Long Hall, 12 – 17 Nisan 2022 arasında Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 19 – 24 Nisan 2022 arasında Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Enerji Müzesi ve 26 – 30 Nisan 2022 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüs’te öğrencilerle buluşuyor.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.