Seyyar Tesisler İle Hazır Beton Üretimi ve Kırma Eleme

31.07.2018 - Salı 13:35

Maden ocakları ve inşaat alanları pek çok makinenin kullanıma sokulması ile işlerin kolaylaştığı alanlar haline geldi. Bu alanlarda normal şartlarda insan gücü ile işleyen ve bir hayli uzun süreleri alan bazı işler makineler sayesinde çok daha kısa sürelerde hallolmaya başlandı. Maden ocaklarında çıkartılan taşların farklı alanlarda kullanılmaları için küçültülmesi gerekir ve teknoloji sayesinde konkasörler bu işlemleri bir hayli kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Konkasörler sayesinde granit, andezit gibi güçlü taşlar pek çok farklı alan için işleniyor ve kullanıma hazır bir hale getiriliyor. Konkasör tesislerinde sadece kırma değil eleme, yıkama gibi işlemler de makineler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Sabit ve mobil konkasör tesisleri, kırma eleme işlemlerini aynı şekillerde gerçekleştirseler de işlerin sürelerine ve taşlara göre değişiklik gösterebilmektedirler.

Konkasör türlerinin arasında uzun süreli projeler için kullanılan ve sabit bir alanda işlemler yapan firmaların tercih ettiği tür olan sabit konkasör tesisi, büyük boyutlu taş ve maddeleri kırabilmenize yarar. Maden ocaklarından çıkartılan taşların kırılmasını sağlayan bu tesis, diğer tür olan mobil konkasörden farklı olarak sabit bir alanda bulunur. Tesisin boyutları da kırılıp işlenecek taşlara göre bir hayli büyük boyutlara ulaşabilmektedir. Diğer bir konkasör türü ise mobil konkasör tesisleri. Diğer adı ile mobil kırma eleme tesisleri de diyebiliriz. Sabit konkasörler ile aynı işlemi gören bu kırma eleme tesisi türünün birkaç farkı vardır. Bu farklardan belki de en çok dikkat çekeni seyyar bir şekilde, farklı alanlarda işlem yapabiliyor olmasıdır. Ayrıca kısa süreli işlerde de çokça tercih edilen mobil kırma eleme tesisi, birçok makine ile büyük taşları küçük boyutlara indirebilmektedir.

Özellikle inşaat sektöründe çokça tercih edilen beton santralleri de teknolojinin yarattığı kolaylıklar arasında gösterilebilir. Su, çakıl, kum ve çimento gibi maddeleri karıştırıp transmikserler ile dolum yapan makinelerden oluşan bu tesisler 3 farklı türden oluşmaktadır. Sabit ve kompakt beton santrallerine göre daha çok tercih edilen mobil beton santrali, kolay kurulumu ile dikkat çekmektedir. Ayrıca iş bitiminde şantiyeyi başka bir alana taşımak istediğinizde bunu mobil beton santralleri ile gerçekleştirebilirsiniz.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.