OTURMA GRUBU ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

09.01.2020 - Perşembe 18:07

Yaz sezonu ile evlilik hazırlığı yapan çiftlerin hazırlıkları başladığı görülebilir. Evlilik sezonu olarak da kabul edilen dönem ile birlikte çeyiz listeleri de gün ışığına çıkartılır. Kına gecesi, düğün salonu, gelinlik, damatlıktan önce mobilyalar çeyiz listesinde önemli bir kalemi işgal ediyor. Bazen çiftlerin mobilya seçim sürecinde aileleri tarafından yalnız bırakmadığı görülebilir. Bazen de ailelerin hiç karışmayarak çiftlerin tercihleri ile evlerinde kendi zevklerini yansıtmasına imkan verildiği görülebilir. Bir sürü şeyin heyecanını eş zamanlı yaşayan yeni çiftlerin kendilerine sunulan birçok seçenek arasından kısıtlı bir zaman diliminde seçim yapmaları zorlayıcı bir süreç haline gelebilir. Ailelerin bu konuda destek vermesi yeni kurulacak aile için önemli bir fırsat haline gelir. Ancak yeni mobilyalar ile kurulacak yuvada yaşayacak olanların genç çiftler olduğu göz ardı edilmeden destek olunması gerçeğini unutmayınız. Şimdi onlara yardımcı olmak için oturma grupları hakkında biraz bilgi edinmeye ne dersiniz?

Öncelikle oturmaya karar verilen evin yapısı ve özellikleri mutlaka tespit edilmeli, evin yapısı ile doğru orantılı olarak dekorasyon tercihinde bulunulmalıdır. Gelin ve damat evin dizaynı konusunda kendi isteklerini yansıtmaya çalışırken oturulacak evin yapısı gözardı edilmemeli ve alınacak mobilyanın uzun süre kullanılabileceği göz önüne alınarak çiftin seçim aşamasında fikir birliği yaşadığı mobilyalar tercih edilmelidir.

Evinizin yapısını anlamak için odaları tek tek ölçmek başlangıç açısından faydalı olacaktır. Not ettiğiniz ölçüler alışveriş esnasında mutlaka yanınızda olmalı. Beğendiğiniz mobilyaların ölçülerinin odalarınıza uygun olup olmadığına bakmalısınız. Mağazalarda gördüğünüz mobilyaların ölçüleri sizi yanıltabilir ve sahip olduğunuz ölücülere bağlı olmadan yapılacak bir mobilya tercihi sizi pişman edebilir. Çünkü mobilya mağazaları, müşterilerine sahip olduğu modelleri mümkün olduğunca geniş mekânlarda sunar. Bu durum boyutların algılanmasında illüzyona sebep verir. Mağazadaki genişlik ile evinizde sahip olduğunuz alanlar arasındaki kıyaslamayı doğru yapmalısınız. Bunun için mağaza çalışanlarından yardım isteyiniz. Çalışanlarının müşteri memnuniyeti için elinden geleni yaptığı Ankara Siteler’ de bulunan mağazanın https://www.sitelermobilya.org/ internet adresini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bir ömür geçirmek maksadıyla çıktığınız yolda uzun yıllar kullanmayı düşündüğünüz mobilyaların dışı kadar içinin de önemli olduğunu unutmayınız. Tercih ettiğiniz oturma gruplarında boyut, renk, kumaş, dizaynın yanında mobilyanın süngerine de dikkat ediniz. Süngeri kendi zevkiniz ve sağlığınız için sert veya yumuşak olacak şekilde talep edebilirsiniz. Üzerinde sevdikleriniz ile paylaşacağınız bir çok anı olacak olan oturma grubu mobilyalarında zamanla sertliğin azalacağını da unutmayın. Karar verirken daha sert süngerleri seçmeniz faydalı olabilir.

Mobilya ile birlikte evinize yaşanılmışlık katacak olan dekoratif malzemeleri de sakın atlamayın. Tercih ettiğiniz mobilyanızın odanıza uyumu için onu daha estetik görünüme kavuşturacak dekorasyon çok önemlidir. Bu dekorasyonu tamamlayacak detaylar evinizi bambaşka bir hava katacaktır. Bu konuda faydalanmanız için https://www.sitelermobilya.org/mobilya-ic-dekorasyon-fikirleri ziyaret edin ve sizi stil sahibi yapacak yeni fikirler edinin.

Evlenecek çiftlere ömür boyu mutluluklar... Çeyiz konusunda eksiklerinizi gidermek ve unutmanın önüne geçmek için https://www.sitelermobilya.org/ceyiz-listesi adresini ziyaret etmeyi ve faydalanmayı unutmayın.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.