Dedektör, Dedektör Çeşitleri ve İşlevleri

22.11.2018 - Perşembe 10:43

Toprağın altı insanoğlu için her zaman ilgi çekici gelmiş ve bunun içinde bazı yöntemler ve görüntüleme cihazları kullanılarak belli derinliklere kadar aşağıda nelerin olabileceği de tespit edilmiştir. Yer altının görüntülenmesinde kullanılan cihazlar dedektör olarak isimlendirilir ve bu cihaz elektromanyetik dalgalar yayarak toprağın altındaki metallerin tespit edilmesini sağlayabilir. Dedektörlerin görevi görüntülenmesinin istenilen bölgesini kontrol etmektir bunun içinde belli bir alanı içerisine dahil edebilir. Taramanın yapılmış olduğu alanda dedektörler sürekli olarak radyo sinyalleri yayar. Dedektörler üzerine birde arama bobini bulunur bu dalgaların çarpma şiddetini ve onların geri dönüşünü hesap ederek derinlik ve ebat gibi faktörleri tespit eder.  Dedektör bir cihazı tanımı olarak biliniyor olsa da aslında kendi içerisinde de çeşitlerine ayrılmaktadır. Bu da toprağına altındaki metallerin çeşitlerine göre farklı şekilde programlanabilirler bu da toprak altında bulunan her şeyin hedef olarak gözetilmemesine neden olur. bu cihazları yapımı kolay olmadığı gibi hepsinin de başarılı sonuçlar vermediği biliniyor. Bunun içinde siz ihtiyacınıza göre bir cihaz almayı planlıyorsanız o zaman bilmeni gereken bir takım önemli faktörlerin olduğunu unutmamalısınız.

DEDEKTÖR ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

Dedektörler güçlerini lityum olarak bilinen pillerden alırlar. Bunun yanı sıra piyasa araştırması yaptığınız zaman şarjlı olanları da görebilirsiniz. Ancak şarjlı dedektörlerin kullanım alanı daha sınırlı olacağından dolayı amacınızın dışında kullanmanızda çok mümkün olmayacaktır.

Dedektörün üzerinde göndermiş olduğunuz bu radyo sinyallerinin üretilmiş olduğu ve gelen bir yanıta dönüştürülmüş olduğu bir kutu mevcuttur.

Cihazın yaydığı bu sinyallerin genel tanımlaması olarak elektromanyetik alan denir.

Cihaza istediğiniz bir hedefi belirtebilirsiniz. Bu da toprağın alıntaki her şeye karşı sizi uyarmamasını sağlamış olur. Örneğin sizin aradığınız şey çivi ya da demir değilse toprak altındaki bu maddelerden gelecek sinyalleri de kesmiş olursunuz ve bu da işinizin daha nokta atışı olmasını sağlayacaktır. Üstelik gereksiz zaman kaybından da sizi kurtarmış olur.

Dedektörler modellerine göre toprak altında tanımlı olan hedefi tespit ettiğine size tepkiler verir. Bu tepkiler sesli olabileceği gibi görüntülü ya da üç boyutlu şeklinde olabilir. Bu cihazın teknik donanımıyla alakalı olan bir durumdur.

Eğer siz iyi bir dedektör aldım ya da almak istiyorum diyorsanız o zaman yapmanız gereken en önemli şey aranan hedefin niteliğine göre ve araştırmanın yapılacağı alanın büyüklüğüne göre tercih etmeniz gerekir. Her cihaz aynı derinlikte arama yapacaktır. Bunun için öncelikli olarak amacınızı ve ihtiyacınızı bilmeniz yerinde olacaktır. Bunu biraz örneklersek şu şekilde belirtebiliriz. Siz toprak altında sadece para arıyorsanız o zaman almanız gereken cihaz türü 20–50 cm şeklinde tarama yapabilen türünde olmalıdır. Komplike cihazlara genel olarak baktığımız zaman onlar daha kapsamlı olarak çalışırlar yan en küçük hedefleri bile tararlar dolayısıyla bu da cihazın yavaş çalışmasını sağlar ve sizde bir zaman kaybına neden olacaktır. Bu cihazlar hakkında genel bir bakış yaptığımız zaman şunu görebiliyoruz. Cihaz toprak altındaki metallerin tespitini sağlar ancak bu metallerin ayrışımını yapamayacağından dolayı da tespit edilen her metalde sizi uyaracaktır. Buradan da şu sonucu çıkarabiliriz. Bir dedektör alırken en iyisi altın dedektörü, para dedektörleri, derin dedektörler gibi kesin bir bilgiyle konuşmak mümkün değildir. Çünkü her cihazın kendisine göre verdiği bir hizmet alanı vardır. Bunun tespitini yapabilmek ancak sizin amacınıza yönelik olarak yapacağınız seçimle ilgili bir konudur.

http://www.noktadedektor.com/ adresinden ihtiyacınıza yönelik olan cihazları ve bu cihazlara ait olan aksesuarları bulabilir inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.