Yumurtlama Hesaplama

10.05.2022 - Salı 00:16

Doğurganlık oranının maksimum düzeyde olunduğu günleri bilmek, kadınlar açısından büyük bir avantaj olarak düşünülebilir. Tipik adet döngüsü normalde 28 gündür. Ancak bu durum, her kadında farklı şekilde tezahür edebilir. Her adet döngüsü boyunca, hamile kalınmasına yaklaşık olarak 6 gün vardır. Bu kavrama, doğurganlık penceresi denir. Doğurganlık oranının yüksek olduğu dönemin bulunabilmesi için bazı hesaplamalara ihtiyaç duyulur.

Yumurtlama hesaplama aracı sunan siteler üzerinden, adet hesaplanır ve adetli olunan günler, öğrenilebilir. Böylelikle doğurganlık olasılıklı tarihler, kendiliğinden ortaya çıkmış olur. Yumurtlama hesaplama sayesinde, yumurtlama dönemlerine ilişkin belirsizlik ortadan kalkar.

Yumurtlama Hesaplama Nasıl Gerçekleştirilir?

Kadınların son adet gördüğü tarihin ilk gününden itibaren 14 gün geriye sayılarak verimli yumurtlama günleri hesaplanır. Eğer döngü, 28 gün sürüyorsa bir sonraki adet, son adetin ilk gününden 28 gün sonra başlamalıdır. Doğurganlık penceresi, yumurtlanan günü ve önceki 5 günü içine alır. Fakat bu zaman diliminin son 3 gününde, hamile kalınma ihtimali; çok daha yüksektir.

Yumurtlama tahmininde kullanılan bir diğer metot, servikal mukus yöntemidir. Yumurtlamadan hemen önce servikal mukus, kaygan ve berrak hale gelir. Spermin yumurtlama sırasında bir yumurtaya ulaşması yani yüzmesi bu dönemde daha mümkün hale gelir ve bu da hamile kalmayı kolaylaştırır. Hamilelik testi vasıtasıyla, sonuç öğrenilebilir. Gebelik testi, heyecan içerisinde gerçekleştirilir ve sonuç beklemeye koyulunur.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.